Uit welke landen komen de bezoekers van crealientje?

free counters

zondag 12 september 2010

Uiltjes haken voor Compassion


Wat is er leuker dan je restjes katoen op een leuke manier benutten? Wanneer je er dan ook nog eens kinderen in India blij mee kunt maken dan is het toch helemaal fijn!?

Het leuke haakpatroontje van een kleurrijk uiltje ontworpen van Tamara van Matawi Crea`s dient zich geweldig voor het opmaken van al je restjes en de opbrengsten van haar patroontje komen helemaal ten goede aan de stichting Compassion. Een stichting die helpt kinderen in India een betere toekomst te geven.

Nadat Compassion hoorden van Tamara`s geweldig inzet, vatten ze het volgende idee.
Waarom zou ze geen uiltjes haken die de stichting mee kan nemen op hun bezoek aan meerdere projecten in India, zodat de kinderen daar iets tastbaars krijgen waaruit blijkt dat mensen aan de andere kant van de wereld aan ze denken en om hen geven. Voor de kinderen een onvergetelijk moment. Naast dat dit erg goed is voor het zelfvertrouwen, motiveert het de kinderen. Een uil staat in veel landen symbool voor wijsheid en werkt op die manier stimulerend om nog beter te presteren op school.

Een geweldig idee natuurlijk, maar de aankomende reis staat al gepland op 20 september en er zullen dan een leuk aantal uiltjes nodig zijn. Tamara kan dit niet alleen, daardoor heeft ze op haar blog een oproepje geplaats om haar te helpen. Voor wie 20 september net iets te kort dag is, ook na die datum zal Tamara de uiltjes een warm welkom heten, zodat ze mee kunnen op een van de volgende reizen.

Dit is alvalst mijn eerste uiltje, maar er zijn er nog een paar in aantocht. Het haken gaat als een speer, maar dan moeten ze nog in elkaar en dat is toch net iets minder leuk he!

2 opmerkingen:

 1. Mooi uiltje! Lekker vrolijk!!!
  En heel erg bedankt voor dit geweldige schrijven van je!!!
  De eerste 8 zijn gearriveerd, al een gezellige boel! Leuk hoor om al die verschillende uiltjes te zien overal!

  Alvast bedankt!!!
  Liefs Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi initiatief.. En dat uiltje kan ook prima meedoen aan ons uilenproject bij intuitiefhandwerk bij clubs.nl :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een kijkje hebt genomen op mijn blog en dat je een berichtje achter wil laten. Groetjes Crealientje