Uit welke landen komen de bezoekers van crealientje?

free counters

Haakpatroon Omslagdoek


Vorig jaar mei haakte ik deze omslagdoek. Het werd 1 van mijn populairste posts op mijn blog en ook via de mail kreeg ik veel vragen over het patroon en mijn werkwijze.
Vandaar dat ik heb besloten een poging te doen om mijn patroon uit te schrijven.
Haakpatroon Omslagdoek stijl: Granny square
Ik gebruikte als basis voor mijn gehaakte omslagdoek. Het patroon van een halve granny square.


Begin met een ketting van vier lossen die je met een halve vaste sluit.
Of maak gebruik van een Magische circle
Ronde 1 : Begin met 3 lossen ( dit is het eerste stokje) Haak nog 2 stokjes in de cirkel. Nu 2 lossen en daarna weer 3 stokjes.

Ronde 2: Keer het werk en haak 3 lossen ( dit is het eerste stokje) haak nog twee stokjes in de laatste stokje van de vorige ronde. Haak 1 losse en dan drie stokjes, 1 losse en 3 stokjes in het ontstane gat bij de losse van de vorige ronde. Haak weer 1 losse en dan 3 stokjes in het laatste stokje van de vorige ronde.

Ronde 3: Keer het werk en haak 3 lossen ( dit is het eerste stokje) haak nog twee stokjes in de het laatste stokje van de vorige ronde. Haak 1 losse en dan drie stokjes in de losse van de vorige ronde. Haak weer 1 losse en dan drie stokjes 1 losse 3 stokjes in het middelste gat/losse van de vorige ronde. Haak nu 1 losse en dan 3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer. Haak weer 1 losse en dan 3 stokjes in de laatste stokje van de vorige toer

Ronde 4, 5, 6 etc: zie ronde 3. Haak net zoveel rondes tot je tevreden bent over de grote van de omslagdoek. Ik heb gekozen om elke toer te wisselen van kleur, maar dit kun je natuurlijk naar eigen inzicht wisselen.
Na afloop haak je een rand met vasten onder de onderkant en zijkanten langs. Voor de franjes knip je draden van 10 centimeter die vervolgens aan elke vaste knoopt
veel succes!